Често задавани въпроси

Кога да очаквам поръчката си и как доставяме продуктите си?

 

Доставяме с личен хладилен транспорт на цена 6.90 лв. за град София и град Пловдив. 

За страната изпращаме в термокутия чрез куриерска фирма ЕКОНТ. Можете да се възползвате от две опции:

  1) До офис на ЕКОНТ:

Кутиите се изпращат в температурен режим на цена 9.80 лева (за пратки до 5 кг). Цената включва всички куриерски такси, таксата за наложен платеж и термокутия S,M. 

При по-обемни поръчки, стойността на доставката до офис се формира от цената на голяма термокутия (11,50 лв) плюс куриерската услуга на  Еконт, която се променя спрямо килограмите на пакета.

  2) До адрес, посочен от клиента:

Стойността на доставката се формира на база цената на използваната термокутия (кутии С-М 6,90лв, за кутии Л-ХЛ 11,50 лв) плюс куриерската услуга на Еконт, която се определя спрямо килограмите на пакета. 

Поръчките се изпълняват в период от 1 до 5 работни дни, в зависимост от датата на транжиране на животното или в период съгласуван с Вас. Извършват се в работно време, според дневния маршрут на нашите автомобили, което не позволява фиксирано или предпочитано време на доставка.

В деня преди доставка наш сътрудник се свързва с Вас по телефона, за да потвърдите поръчката. Ако не успеем да се свържем с Вас, доставката се отлага за следващ работен ден.

Когато доставчикът ни пристигне на Вашия адрес, той позвънява на посочения телефонен номер за контакт, за да Ви уведоми, че е пристигнал. Моля имайте предвид, че доставчикът може да изчака не повече от 10 минути след като е извършил позвъняването, независимо дали сте отговорили на обаждането или не.

Имате ли собствен магазин и транжорна?

 
Имате възможност да ни посетите в двата ни търговски обекта:
За град София: Фермерски магазин с транжорна – бул. Симеоновско шосе 205, тел. 0896 899 252
Работно време: Понеделник – Петък 10:30 – 20:00 часа, Събота 9:30 – 20:00 часа, Неделя 10:30 – 20:00 часа
За град Пловдив: Кооперативен хладилен склад – ул. Григор Кюркчиев 24, тел. 0882 400 923
Работно време: Понеделник – Петък 10:30 – 16:30 часа 

За страната изпращаме в термокутия на ЕКОНТ. Летните месеци доставка извън София/Пловдив е възможна само до офис на ЕКОНТ. Когато температурите достигат стойности над 30 градуса, пилешкото месо се замразява шоково веднага след заколване и се доставя в същата седмица. Клетъчната структура на хранителните продукти не се разрушава и се запазват всички витамини и микроелементи.
Този начин на обработка позволява безопасно транспортиране до клиентите без продуктите да загубят хранителните и вкусови качествата.

Изпращането се осъществява единствено чрез логистична фирма ЕКОНТ. Срокът за изпълнение на подадените заявки е от 1 до 5 работни дни, в зависимост от деня на заколване на животното, освен ако не е упоменат друг срок в описанието на продукта. Пратките се предават на куриера вечерта преди деня за доставка. Поръчки за страната, които постъпват до 15:00 ч. в работен ден , се обработват и предават на логистичната фирма още същия ден и съответно се доставят на следващия, ако Вашето населено място се обслужва тогава по график. Поръчки постъпили след този час, се обработват и предават за изпращане на следващия възможен работен ден, отново в зависимост от графика за обслужване.

Преди пратката да бъде предадена на куриера, наш оператор се свързва с Вас по телефона, за да Ви уведоми за изпращането, а Вие да потвърдите поръчката. Ако не успеем да се свържем с Вас, доставката се отлага за следващ работен ден.

В дните на национални празници доставките се извършват по индивидуален график. В летните дни  замразяваме някои от продуктите си с цел запазване на най-добро качество на месото. 

Точни грамажи и защо крайната сума на доставка е различна от първоначалната при заявка?

Тъй като продуктите се оформят ръчно, е възможно реалният грамаж на месото, което доставим, да варира от посочения продуктов грамаж в сайта. Същото се отнася и за продуктите, чиято цена се сформира на килограм, а не на брой. Затова е възможно да има разлика между сумата, която виждате изписана в момента на поръчка и тази, която след обработка на заявката, трябва да заплатите при доставка. След приемане и обработване на Вашата заявка, стойността на всеки заявен продукт се маркира според точното тегло на разфасовката и поръчката става готова за доставка. Следователно, цената се преизчислява и Вие заплащате точния грамаж на продукта, който получавате. Ще бъдете уведомени от наш оператор за стойността на Вашата поръчка, преди тя да потегли към Вас.

Мога ли да променя или откажа направена поръчката?

Можете да промените или откажете Вашата поръчка, като се свържете с нас на телефон 088 2400 923.

Ако заявката Ви е за София или Пловдив, задължително трябва да ни съобщите за отказа или промяната не по-късно от 10:00 ч. в деня за доставка.Ако заявката е за страната (включително районите от Столична община, които обслужваме с логистична фирма), можете да откажете или промените поръчка най-късно до 15:00 ч. в деня, предхождащ уточнения с Вас ден за доставка.

Как да върна/рециклирам термокутията си?

Бихме искали да рециклираме и използваме многократно всички термокутии! За тази цел ни е нужно Вашето съдействие. Молим, да изпращате обратно за наша сметка всички кутии. Препоръчваме да изпращате поне по две кутии наведнъж от най-близкия до Вас офис на Еконт към получател:

Ферма Гората – Биоскейл ЕООД – телефон 0884492244 – Офис Еконт Пловдив, Марица

Защо понякога има забавяне на поръчката?

Ние не сме индустриална ферма. Животните се обработват седмица за седмица и месото ни е винаги прясно. Обикновено доставката отнема до 5 работни дни, но понякога (през месец Май, когато обработваме първите пасщини пилета) има натрупване на поръчки и в описанието на такива продукти е упоменато, че се обработват по ред на получаване на поръчката в системата. Това може да отнеме и до 10 дни. 

Ферма Гората Магазин
Shopping Cart