Нашите възгледи

“Гората” е поликултурна ферма и съществува от началото на 2017 година. Намираме се в село Малко Градище, разположено в северните поли на Източнородопския рид „Гората“. Екипът ни е от 7 човека. 

Вярваме, че има начин животните да се отглеждат свободно и хуманно, вместо да се инвестират огромни суми пари в индустриална ферма. Нашите животни боледуват по-малко и се хранят природосъобразно – с храната, която е естествена за тях и която набавят сами от пасищата.

Практикуваме устойчиво животновъдство – без химия! Опитваме се да следваме методите и съветите на Джоел Салатин от ферма „Полифейс“.

Нашата ферма

 Занимаваме се със свободно пасищно отглеждане, селекция и развъждане на месодайната порода говеда “Абърдийн Ангъс”. Телешкото месо от тази прода е извесно с невероятните си вкусови качества и мраморизация. Животните ни са с родословие и педигри сертификати. Членове сме в развъдната асоциация за месодайно говедовъдство в България, град Сливен (АРМПГБ). Към настоящия момент отгеждаме над 300 глави говеда. Любовта към животните, към българското, към качеството и здравословното хранене е двигателят на нашия бизнес.

Ние следваме методите на чистото, неиндустриално и устойчиво производство на храна, като всички похвати в автентичното природно земеделие, което изключва употребата на химикали и ГМО, подкрепя разнообразието, а не монокултурите, и дава свобода на животните до ресурсите на Земята. „Живата“ почва и наличието на микроорганизми, торни бръмбари и червеи в нея е нашият ключ към успеха!

Магазин с транжорна - град София

Подкрепете българските прозиводители. Пазарувайте локално и директно от български ферми!

Shopping Cart